• Дом за старе Обреновац

  • Забава

  • Дечија приредба

  • Приредба

Copyright 2022 - Custom text here

У среду 25. децембра 2019. године, на дан Светог Спиридона Чудотворца, Коло српских сестара из Обреновца...

У среду 25. децембра 2019. године, на дан Светог Спиридона Чудотворца, Коло српских сестара из Обреновца посетио је Геронтолошки Центар у Обреновцу и присуствовало Светој Литургији.

Свету Литургију служио је духовник Геронтолошког Центра, а такође и Кола српских сестара, протонамесник Немања Павловић. Литургији поред старих домаћина и чланица Кола присуствовао је и директор господин Зоран Суботић са неколицином својих запослених, а на крају службе нафору је поделио старешина Светотројичног храма протојереј-ставрофор Дарко Павловић.

У пригодној беседи отац Немања поменуо је поред данашњег светог Спиридона и свете, Пантелејмона (заштитника Дома старих) и Петку (заштитницу Кола), напомињући да су заштитници Дома и Кола различити, али им је исти пут којим су кроз живот ишли, пут Истине, пут Правде, пут који води у Живот Вечни! Такође и једнима и другима заједнички је Владика Милутин, духовник Немања и сестра Мирјана која је радни терапеут у Дому и чланица у Колу.

На крају беседе отац Немања поздравио је директора Зорана и дубоко му се захвалио што је дозволио да се у Дому којим он руководи служе Литургије, крштава, исповеда и причешћује верни народ, а насупрот заблуделе и безумне браће у Црној Гори која не само да не дозвољава да црква буде једно са државом и у државним установама него хоће да је протера и са своје имовине.

По завршеној служби сестре су обишле све непокретне кориснике у стационару, поделивши им пригодне поклоне сачињене од сокова, кекса и воћа. Са сестрама све собе прошао је и отац Немања поделивши свима иконице Свете Петке и најављујући скори долазак са Светим Причешћем.

Цео догађај пропратила је и вредна телевизија Маг.